Általában a hétvégi reggelik mindig eltérnek nálam a hétköznapi, munkahelyi reggeliktől (de jó kimondani, hogy munkahelyi reggeli).
Hétköznap valahogy ha nem édeset eszem reggelire, nyűgös leszek...
Hétvégén valamiért ez nem érdekes.
Anci szokott néha meglepni olyan finomsággal, amit most leírok itt.
Nagyjából - megkérdeztem Ancitól, hogy miből mennyi kell, ezt írta le - ezek a hozzávalók.
De persze mindenki a saját szája íze szerint készíti el a világ egyik legegyszerűbb ételét, ami mégis annyira finom tud lenni...
Szóval kell hozzá - mondom, nagyjából! - 6 szelet kenyér, 4 db tojás, egy pici só, mi még teszünk bele kb. 2 kanál szezámmagot és persze az elmaradhatatlan 2 dl olaj a sütéshez.
Kis idő múlva villával megemeljük a kenyeret, s megnézzük, megsült-e a tojás, ha igen, akkor megfordítjuk, s a másik oldalát
sütjük. Ennyi az egész. Utána lehet enni...
Illetve készítettem már olyan bundáskenyeret is, hogy az egyik szelet kenyeret megkentem sajtkrémmel, utána hozzáragasztottam egy másik kenyeret (a párját érdemes...) és utána forgattam bele óvatosan a tojásba és utána rögtön bele a forró olajba. Szuper íze volt a sajttal!!!
Anci sokat adja ezt az egyszerű, ám mégis szuper ételt főzelékeknél feltétnek (mivel a tojásért magában és a párizsi-féleségekért nem vagyok oda...).
Jó étvágyat hozzá!
Ügyesen megoldottad. Számomra inkább blog jellege van, csak utána recept gyűjtemény. Szerintem ez így nagyon jó. Majd még küldök recepteket, amit kipróbálhatsz.
VálaszTörlésLegközelebb, ha készítek bundás kenyeret, akkor lefényképezem, hogy kicseréld egy szezámmagosra.
Pusszantás: Ancid