2013. május 26., vasárnap

Mascarpone-s, bazsalikomos csirke

Másik kedves munkatársnőmtől kaptam egy "főétel"-t.
Leírom azt is, hátha egyszer elkészítem.
Szuper ételnek tűnik, bár én a mascarpone-t nem tudom elképzelni sós ételhez... De ki tudja!

Ami kell hozzá: 7 darab csirkecomb (gondolom fogantyús), 25 dkg mascarpone, bazsalikom, 4 gerezd fokhagyma (nem sok kicsit?!), 13 dkg sajt, só, bors, szárnyas fűszerkeverék.

Nos, a csirkecombokat megtisztítom, lebőrözöm (miért???), sóval, borssal és a szárnyas fűszerkeverékkel befűszerezem.
Aztán a mascarpone-t összekeverem a bazsalikommal, az áttört fokhagymával, a reszelt sajttal, majd megsózom és megborsozom (mivel mi Ancival nem nagyon használunk borsot, csak óvatosan...).

Egy kiolajozott üvegtálba belefektetem a combokat, majd rákenem a tetejére a mascarpone-s krémet.
Lefedem és 190oC-on kb. egy, másfél órán keresztül sütnöm kell.
Rizzsel kell tálalni.
Na, ez egy fantasztikus hír. Rizs. Miért szeretem annyira, nem tudom, de nagyon szeretem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése