2013. június 25., kedd

Az egyetlen olyan kolbász, amit tutira megeszek...

Tényleg ez az egy olyan, amit simán betolok... Még szép, sajt van benne.
S mindenki, aki ismer, tudja, hogy a sajt nálam szuper előnyös helyen van.
Tessék megkóstolni, rögtön békén felejti mindenki az igazi, húsos kolbászokat... 

Hozzávalók:

15 dkg trappista sajt,
15 dkg füstölt sajt,
fokhagyma ízlés szerint,
5 púpozott evőkanál zabpehely,
3 púpozott evőkanál búzadara,
1 csapott evőkanál őrölt kömény,
1 csapott evőkanás pirospaprika,
2 csapott evőkanál vegeta,
5 darab tojás,
só ízlés szerint.

A tojást, zabpelyhet, búzadarát villával összekeverem, egy óráig állni hagyom, majd a sajtokat nagy-lyukú reszelőn lereszelem és a fűszerekkel az összeset összegyúrom, kolbászkákat formálok vizes kézzel a masszából és forró olajban - tepsiben a sütőben - kisütöm.
Egy bögre vizet kell rá folyamatosan öntsek. Addig sütöm, amíg a víz el nem fő és utána kiszedhetem a sütőformából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése