Finomságosságnak tűnik, hátha egyszer Ancimnak kedve lesz hozzá...
A tésztához:
- 40 dkg liszt,
- 20 g élesztő,
- 160 g joghurt,
- 40 ml tej,
- 16 g cukor,
- só.
- 4 dl tejföl,
- 40 dkg trappista sajt (ez már jól hangzik!)
- 50 dkg csirkemell,
- 12 dkg lilahagyma,
- 80 ml olaj,
- só.
- 1/2 fej jégsaláta,
- 20 dkg uborka,
- 40 dkg koktélparadicsom.
Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival jól összegyúrjuk. Hagyjuk megkelni.
A húst vékony csíkokra vágjuk és az olajon megpirítjuk. Sózzuk és ha teljesen kihűlt, összekeverjük a felkockázott hagymával.
A megkelt tésztát 4 részre vágjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk őket, szétosztjuk rajtuk a tölteléket, felcsavarjuk. A végeket jól eldolgozzuk, hogy az olaj sütéskor nem tudjon befolyni.
Bő, forró olajban kisütjük a töltött lángosokat.
A lángosokat felszeletelve, tejföllel leöntve és reszelt sajttal megszórva tálaljuk. A salátát nagyobb darabokra, az uborkát vékony csíkokra, a paradicsomot félbe vagy negyedekre vágjuk és a lángos mellé tesszük.
Ugye, hogy jónak tűnik? Tessék elkészíteni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése