2013. június 19., szerda

Csirkefalatok lángosba rejtve

 Finomságosságnak tűnik, hátha egyszer Ancimnak kedve lesz hozzá...


A tésztához:
  • 40 dkg liszt,
  • 20 g élesztő,
  • 160 g joghurt,
  • 40 ml tej,
  • 16 g cukor,
  • só.
A lángosra:
  • 4 dl tejföl,
  • 40 dkg trappista sajt (ez már jól hangzik!)
A töltelékhez:
  • 50 dkg csirkemell,
  • 12 dkg lilahagyma,
  • 80 ml olaj,
  • só.
A salátához:
  • 1/2 fej jégsaláta,
  • 20 dkg uborka,
  • 40 dkg koktélparadicsom.
 Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival jól összegyúrjuk. Hagyjuk megkelni.

A húst vékony csíkokra vágjuk és az olajon megpirítjuk. Sózzuk és ha teljesen kihűlt, összekeverjük a felkockázott hagymával.
A megkelt tésztát 4 részre vágjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk őket, szétosztjuk rajtuk a tölteléket, felcsavarjuk. A végeket jól eldolgozzuk, hogy az olaj sütéskor nem tudjon befolyni.

Bő, forró olajban kisütjük a töltött lángosokat.
A lángosokat felszeletelve, tejföllel leöntve és reszelt sajttal megszórva tálaljuk. A salátát nagyobb darabokra, az uborkát vékony csíkokra, a paradicsomot félbe vagy negyedekre vágjuk és a lángos mellé tesszük.

Ugye, hogy  jónak tűnik? Tessék elkészíteni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése