Van egy - azt hiszem (neve alapján legalábbis annak tűnik) olasz - kenyérféle, amit kedves munkatársnőm megkóstoltatott velem, hogy halszaga van és nem ízlik neki, viszont a paleolit diétájához kellene azt egye (kenyér helyett). Nos, nekem ízlett. Köszönet érte külön Neked, J. munkatársnőm!
Még szép, hiszen lenmag van benne.
Szóval, aki nem szereti a lenmag ízét, ízlésvilágát, annak ezt a kenyérkét nem ajánlom, viszont én nagyon is szeretem.
Úgyhogy leírom a receptjét.
Hááátha valaki mégis kedvet kap hozzá.
2 csésze lenmagliszt (sűrűségtől is függ a mennyiség),
1/2 teáskanál sütőpor,
1 teáskanál só (nekem ez kicsit soknak tűnik),
1/2 evőkanál nyírfacukor (tiszta olcsó kaja, ugye?!),
5 felvert tojás,
víz és
1/2 csésze olívaolaj (mondom én, hogy olcsóság ez a kenyérke!).
A száraz és "nedves" alapanyagokat külön-külön összekeverjük, majd egybetesszük és 200 fokon nagyjából 20 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Én nagyon szeretem.
Ahogy olvastam, olívaolajjal, paradicsommal, sajttal tökéletes étek!!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése