Sima, mezei Krokett
Hozzávalók:
65 dkg krumpli
25 dkg liszt
15 dkg zsemlemorzsa
2 tojás
1 dl tej
só, frissen őrölt bors
olaj
Elkészítés
ideje:
45 perc
Elkészítés
menete:
Aztán hadd jöjjön a sajtos, mert az nagy kedvencem:
Sajtos krokett
Hozzávalók:
50 dkg keményebb sajt - vegyesen a legjobb, ementáli, trappista, gouda
2 tojás
10 dkg liszt
10 dkg zsemlemorzsa
só, frissen őrölt bors
1 csipet őrölt szerecsendió
olaj
Elkészítés
ideje:
30 perc
Elkészítés
menete:
A sajtokat reszeld le egy tálba, majd üsd hozzájuk a tojásokat is, a
lisztet addig pedig adagold hozzájuk, amíg egy jól formázható masszát nem
kapsz. Fűszerezd, majd gyúrj belőlük kroketteket, hempergesd meg őket
zsemlemorzsában, és süsd ki olajban.
És az édesszájúaknak, mint én:
Almás krokett
Hozzávalók:
35 dkg krumpli
30 dkg reszelt alma
25 dkg liszt
15 dkg zsemlemorzsa
5 dkg vaj
2 tojás
1 dl tej
1 csipet só
olaj a sütéshez
Elkészítés
ideje:
45 perc
Elkészítés
menete:
Ha betartod az alapváltozat lépéseit, akkor ez is sikerülni fog, a
különbség csupán annyi, hogy a megfőzött krumplit a vajjal kell pürésítened, és
érdemes mindenképp botmixert használnod. Ehhez először a reszelt almát kell
hozzákeverned, utána egy kicsit még pürésíteni, majd jöhetnek a többiek, és
végül a formázás, majd az olajban sütés. Ha egy kicsit édesebben, fűszeresebben
szereted, akkor egy kis cukrot és fahéjat is adhatsz hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése