Hozzávalók:
40
dkg magas kakaótartalmú csokoládé,
40
dkg sűrített - konzerv, nem tubusos, kicsit hígabb változat - tej vagy 4 dl
10%-os főzőtejszín,
10
dkg porcukor,
5
dkg tört mogyoró/dió/mandula,
3
dkg vaj.
A
csokoládét törd minél kisebb darabokra, és szórd egy tálba. Öntsd hozzá a
sűrített tejet, ügyelve, hogy a sima, hagyományos, tubusos verzió nem jó ehhez
a recepthez, csak az annál valamivel hígabb, konzervdobozos megoldás. Ha nem
találsz ilyet, akkor készítsd főzőtejszínnel, a végeredmény ugyanolyan lesz.
Tehát öntsd hozzá, darabold melléjük a vajat, és lassú tűzön olvaszd fel a
csokit, ügyelve, hogy ne égjen le semmi.
Ha
a csoki szépen megolvadt, és elkeveredett a vajjal és a tejjel, leveheted a
tűzről. Keverd hozzá a porcukrot, majd egy botmixerrel turmixold teljesen
simára az egészet. Ezután mehet bele a mogyoró-dió-mandula, hangulatodnak
megfelelően. Tedd hűtőbe egy órára, hogy megdermedjen, majd vágd az egészet
kockákra, és innentől már fogyaszthatod is. Légmentesen záródó dobozban akár
két hétig is tárolhatod.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése